Морська коаліція: Неїжпапа переговорив із командувачем ВМС Норвегії

Командувач Військово-Морських сил ЗС України віце-адмірал Олексій Неїжпапа провів онлайн зустріч з командувачем ВМС Королівства Норвегії контр-адміралом Олівером Бердалем.

Про це повідомив пресцентр ВМС у понеділок, 15 січня.

Відомо, що в ході зустрічі сторони обговорили безпекову ситуацію в Азово-Чорноморському регіоні.

“Особливу увагу було приділено питанням потреб Військово-Морських Сил ЗС України у військовій допомозі з урахуванням викликів та загроз. Віце-адмірал Олексій Неїжпапа подякував своєму колезі за рішучу підтримку України та одну з ключових ролей в створенні коаліції з розвитку бойових спроможностей ВМС ЗС України”, – йдеться в лаконічному пресрелізі українського флоту.

Зазначається, що командувачі домовились розвивати дружні стосунки для посилення спільних можливостей в оборонній сфері.

Нагадаємо, 11 грудня 2023 року Велика Британія та Норвегія офіційно оголосили про створення Коаліції морських сил і засобів для підтримки морських можливостей України. Нова морська коаліція тісно співпрацюватиме з українськими ВМС та Міністерством оборони України задля швидкого розвитку морських сил у Чорному морі.

Читайте також:
Норвегія надасть Україні додаткові системи ППО NASAMS та іншу гуманітарну допомогу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна