Британія і Норвегія створюють морську коаліцію для України. Першими отримаємо два мінних тральщики

Велика Британія та Норвегія започаткували нову коаліцію морських сил для підтримки України для передачі кораблів та техніки Києву з метою посилення його здатності діяти на морі.

Про це повідомляє британський урядовий сайт.

В межах коаліції міністр оборони Британії Грант Шаппс сьогодні, 11 грудня, підтвердить передачу двох мінних тральників Королівських ВМС для ВМС України.

Нова коаліція надасть довгострокову підтримку Києву, зокрема навчання, обладнання та інфраструктуру для посилення безпеки в Чорному морі, зазначає відомство.

Поряд з цією новою ініціативою, вказує міноборони, Шаппс має повідомити подальші деталі військової підтримки України з боку Великої Британії.

Відомство запевняє, що підтримка в межах морської коаліції буде довгостроковою та допоможе Києву трансформувати свої військово-морські сили, зробивши їх більш сумісними із західними союзниками та зміцнивши безпеку в Чорному морі.

“Ці мінні тральники нададуть Україні життєво важливі можливості, які допоможуть рятувати життя на морі та відкриють життєво важливі експортні шляхи, які були суттєво обмежені після того, як (президент РФ) Путін розпочав своє незаконне повномасштабне вторгнення”, – заявив Шаппс.

Читайте також:
Україна отримає військові кораблі для конвоювання суден у “зерновому коридорі”, — Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна