Армія РФ планує розпочати новий наступ: ISW назвав терміни та її шанси на прорив

Російські окупаційні війська готуються розпочати новий наступ у найближчі тижні, як тільки земля замерзне на сході та півдні України.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 14 січня.

Російський літературний критик і теоретик альтернативної історії Сергій Переслєгін заявив, що ЗС РФ готують наступальні дії в період між 12 січня і 2 лютого 2022 року. На його думку, українські війська нібито до того моменту “виснажаться”, обороняючи позиції біля Авдіївки на Донеччині та на лівому березі Херсонської області.

Він також висловив занепокоєння тим, що Росія не має достатньої кількості живої сили для проведення широкомасштабних наступальних дій, які він прогнозує. Водночас інший російський військовий блогер стверджує, що кількість військовослужбовців ЗС РФ дозволяє окупантам проводити різноманітні маневри, однак “проривів” можна не чекати.

Він заявив, що морозна погода впливає на російську та українську наземну активність, артилерію та безпілотні системи по всьому фронту, зокрема на Херсонському напрямку. Ще один із російських військових блогерів заявив про те, що це одна з причин, чому ворожа армія не може просунутися на північ від населеного пункту Вербове Запорізької області.

Українські сили в південних районах країни також повідомили, що російська авіація не може діяти в регіоні через морозну погоду.

Колишній голова “Роскосмосу” Дмитро Рогозін заявив, що лінія фронту на заході Запорізької області “гуде, як бджолиний вулик” через велику кількість українських безпілотників. За його словами, українські сили виділяють безпілотники для завдання ударів по кожній важливій цілі на заході Запорізької області, і що інтенсивне використання українських безпілотників ускладнює ротацію російського особового складу.

Раніше ISW зазначав, що мороз, ймовірно, стримує операції на фронті. Однак, швидше за все, місцевість стане більш сприятливою для механізованої маневреної війни, оскільки земля замерзне.

Росія, ймовірно, намагатиметься підтримувати або посилювати локалізовані наступальні операції на сході України, щоб отримати та зберегти ініціативу навіть за менш сприятливої ​​зимової погоди.

Однак ISW вважає, що Росія не зможе здійснити значних операційних просувань.

Читайте також:
Генштаб звітує про 94 боєзіткнення та 10 відбитих атак росіян на Запорізькому напрямку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна