У Давосі Умєров запропонував створити міжнародну групу щодо виведення російських військ з України

Міністр оборони України Рустем Умєров запропонував створити міжнародну робочу групу для напрацювання механізму виведення військ РФ з України. Таку пропозицію він озвучив під час четвертої зустрічі радників з питань національної безпеки щодо “формули миру“, яка відбулася у швейцарському Давосі 14 січня.

Про це Умєров повідомив на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Під час зустрічі міністр презентував 6-й пункт “формули миру” — “Виведення російських військ з території України”.

“Наголосив, що неможливо говорити про відновлення суверенітету і територіальної цілісності України без повного виведення та роззброєння російських військ та терористичних організацій з тимчасово окупованих територій.

Запропонував створити Міжнародну робочу групу на рівні Міністрів оборони та Радників з питань національної безпеки, щоб спільно напрацювати механізм виведення військ”, — зазначив Умєров.

Участь у четвертій зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників у Давосі взяли представники 81 країни та міжнародних організацій, зокрема керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

Читайте також:
Україна розпочала переговори про безпекові гарантії з Румунією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна