Україна розпочала переговори про безпекові гарантії з Румунією

Україна розпочала переговори з Румунією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. Зустріч пройшла у швейцарському Давосі, де триває четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників лідерів держав щодо реалізації “формули миру”.

Про це в неділю, 14 січня, повідомили в офісі президента.

Переговори відбулися за участі керівника офісу президента України Андрія Єрмака та державного секретаря міністерства закордонних справ Румунії Юліана Фото.

“Переговори розпочато на виконання доручення глави української держави Володимира Зеленського в межах Спільної декларації G7 про підтримку України. Вони ознаменували підвищення двосторонніх відносин до рівня стратегічного партнерства. Це стало логічним продовженням домовленостей за результатами телефонної розмови президентів України та Румунії від 9 січня 2024 року та кроком на виконання Спільної декларації лідерів обох держав від 10 жовтня 2023 року”, — йдеться в повідомленні офісу президента.

Сторони обговорили основні елементи майбутньої двосторонньої безпекової угоди та узгодили модальності подальших переговорів.

Румунія стала дев’ятоб країною, яка розпочала з Україною двосторонні безпекові переговори.

Читайте також:
Не лише з Британією: Україна готується підписати безпекові гарантії, які діятимуть до вступу в НАТО, ще з шістьма країнами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.