Імовірно російські дрони вільно літають над полігонами Німеччини, де тренують українських військових

У Німеччині вже понад рік фіксують невідомі безпілотники над полігонами та казармами Бундесверу, де, зокрема, проходять навчання українські військові.

Про це повідомило видання Bild.

Про появу дронів ще у жовтні 2022 року повідомляв генерал-лейтенант Карстен Бройєр, який тоді очолював нове Територіальне командування Бундесверу.

Він наказав терміново навчити військову поліцію використовувати системи радіоглушіння HP-47, яка може перехоплювати сигнал і приземляти БпЛА.

Незабаром після цього Бройєра було підвищено до генерального інспектора Бундесверу, але в плані захисту від безпілотників нічого не сталося.

“Над військовим полігоном Кліц, де Бундесвер тренує українців на танках Leopard-1, регулярно помічають безпілотники. На інших базах кілька безпілотників іноді входять у повітряний простір одночасно. Це чітко організовано і вказує на Росію”, — заявив депутат Бундестагу від Вільної демократичної партії і член оборонного комітету Маркус Фабер.

Бундесвер також підозрює, що за польотами цих дронів стоїть РФ, але довести це не можна, оскільки поки не вдалося знищити чи приземлити жодного безпілотника.

15 листопада 2023 року Бундесвер заснував оперативну групу боротьби з незаконними польотами БпЛА. Її головою став бригадний генерал Вольфганг Йордан із командування сухопутних військ. Проте за ці два місяці відчутних результатів, схоже, ще немає.

Статс-секретар міністерства оборони Німеччини Нільс Хільмер пояснив, що спочатку необхідно обговорити з МВС, хто і що може робити у сфері захисту від безпілотників. Необхідно дослідити, які захисні пристрої є ефективними і як швидко їх можна придбати.

Читайте також:
Україна отримає 25 танків Leopard 1A5 від Німеччини вже наступного року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна