Росія могла перекинути до Севастополя новітній ВДК “Іван Грен”, — OSINT-аналітик

Росія, ймовірно, перекинула з Новоросійська до Севастополя новітній великий десантний корабель “Іван Грен”.

Про це 7 січня повідомляє видання “Крим.Реалії” з посиланням на супутникові знімки, опубліковані OSINT-аналітиком MT Anderson у соцмережі Х.

“Іван Грен” — головний корабель серії з двох кораблів проєкту 11711, що знаходиться на озброєнні Північного флоту РФ у 121 бригаді десантних кораблів міста Північноморськ. Судно спустили на воду у 2012 році, проте на той час його не добудували та продовжували роботи безпосередньо на морі. Ввели новий ВДК в експлуатацію у 2018 році.

Цей корабель має авіаційну групу з 2 вертольотів Ка-29, БПЛА “Орлан-10”, а також обладнаний 30-міліметровою зенітною артилерійською установкою АК-630М-2 “Дует”.

Як нагадує телеграм-канал “Кримський вітер”, перед початком повномасштабного вторгнення, наприкінці січня 2022 року, Росія перекинула у Севастополь корабель “Петр Моргунов”, що належить до того ж проєкту, що й “Іван Грен”. Корабель постійно перебував у Новоросійську, а в Севастополь зайшов нібито для навчань.

Читайте також:
ВДК “Новочеркаськ” знищений повністю, це був удар по логістиці росіян, − МО Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна