У Латвії затримали росіянина за підозрою в шпигунстві

Співробітники Служби держбезпеки Латвії (СДБ) затримали громадянина Росії, підозрюваного у шпигунстві на користь спецслужб РФ.

Про це повідомляє в середу, 3 січня, DELFI.

Затримання відбулося ще 20 грудня минулого року, проте тільки сьогодні інформація опублікована офіційно.

Зазначається, що кримінальний процес щодо громадянина РФ було розпочато 18 грудня за статтею 85 Кримінального кодексу Латвії – незаконний збір та передача секретної та іншої інформації іноземній розвідці.

Інформація, отримана в ході розслідування, свідчить про те, що громадянин РФ збирав і передав російській спецслужбі інформацію про критичну інфраструктуру та військові об’єкти в Латвії.

За даними, які є у розпорядженні СДБ, людина надавала й інші види підтримки російській спецслужбі у забезпеченні діяльності, спрямованої проти латвійської держави.

На п’яти об’єктах, до яких підозрюваний мав якесь відношення, проведено кримінально-процесуальні дії.

Під час обшуків вилучено великий обсяг документів та носіїв інформації. Як запобіжний захід до підозрюваного застосовано арешт.

Читайте також:
У Латвії арештували двох підозрюваних у шпигунстві на користь Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна