Ще одна група депортованих українських дітей з РФ прибула до Білорусі, – АР

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко у четвер, 28 грудня, особисто відвідав організовану урядом зустріч із привезеними з тимчасово окупованих Росією територій України.

Про це пише Associated Press.

Виступаючи на заході з нагоди прибуття нової групи депортованих українських дітей напередодні новорічних свят, білоруський диктатор, пообіцяв “обійняти цих дітей, привезти їх до нашого дому, зігріти і зробити їхнє дитинство щасливішим”.

Крім того, Лукашенко “відкрито кидав виклик” міжнародному обуренню через причетність його Білорусі до депортації російською владою українських дітей.

Білоруські чиновники не повідомили кількість привезених до країни українських дітей, йдеться у матеріалі агентства.

“Лукашенко, члени його родини та соратники разом із Кремлем організували систему переміщення українських дітей, у тому числі сиріт, з окупованих територій до Білорусі, і цей канал досі працює”, – заявив Латушка агентству.

Читайте також:
ЦНС: окупанти готують нові списки українських дітей для депортації
Лукашенко каже, що і надалі вивозитиме українських дітей з Донбасу. Та посміявся із застережень Заходу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна