У РФ заявили, що Фінляндія постраждає першою у разі ескалації з НАТО

Постійний представник РФ при міжнародних організаціях у Відні Михайло Ульянов заявив, що Фінляндія “постраждає першою”, якщо між НАТО та Росією відбудеться загострення.

Про це він сказав в інтерв’ю пропагандистському виданню “РИА Новости”.

“Жили спокійно, умиротворено і несподівано опинилися між Росією та НАТО, як складова частина альянсу, але вони ж сусідять з нами, і не дай Боже, якщо якесь загострення, то насамперед постраждає сама Фінляндія”, – зауважив Ульянов.

Він також наголосив, що Гельсінкі не матиме вигоди від вступу до Альянсу. А посилення співпраці США та Фінляндії в оборонній сфері, що відкриє доступ американським військовим до об’єктів на території країни, назвав “серйозним викликом”.

Нагадаємо, що Фінляндія вступила до НАТО у квітні 2023 року після того, як десятиліттями зберігала нейтральний статус. Цей крок на думку Росії, перетворив Гельсінкі на ворожого гравця.

Читайте також:
Фінляндія дозволила розміщувати війська США на своїй території

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна