Фінляндія дозволила розміщувати війська США на своїй території

Фінляндія і США підписали угоду про оборонну співпрацю, у межах якої американські військові зможуть використовувати військові об’єкти на території Фінляндії. Там США зможуть розгортати свої війська й проводити навчання.

Про це йдеться в документі, який сьогодні підписали міністр оборони Фінляндії Антті Гяккінен і державний секретар США Ентоні Блінкен.

Підписана угода спростить військову співпрацю: тепер, зокрема, переміщення військ та обладнання не треба буде погоджувати на такому ж високому рівні, як раніше.

Загалом американські військові отримали в користування 15 військових об’єктів на території Фінляндії. Серед них 4 авіабази, військово-морська база, база прикордонної служби, військові полігони і склади. Деякі з цих об’єктів розташовані за декілька десятків кілометрів від кордону Фінляндії з росією.

Попри те, що США зможуть розташовувати свої війська й проводити навчання у Фінляндії, постійну американську базу там влаштовувати не будуть. Водночас Фінляндія не дозволятиме зберігати або транспортувати ядерну та біологічну зброю на своїй території.

Читайте також:
Минув лише день після відкриття: Фінляндія знову хоче повністю закрити кордон з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна