Стрілянина в університеті Праги: багато загиблих і поранених. Імовірно, стрільця надихнув випадок у Росії

У центральній частині Праги в четвер, 21 грудня, сталася стрілянина: за попередньою інформацією, студент відкрив вогонь в університеті на площі Яна Палаха, після чого наклав на себе руки.

Про це повідомляє чеський сайт Novinky.cz.

За інформацією видання, перш ніж прийти у виш зі зброєю, 24-річний студент філософського факультету Давид Козак був оголошений у розшук за підозрою у вбивстві, скоєному в селі Кладенсько неподалік чеської столиці. Як повідомляють інші чеські ЗМІ, ймовірно, йдеться про його власного батька.

Спершу медична рятувальна служба Праги повідомила, що загалом внаслідок стрілянини в університеті загинуло 11 осіб, включно із самим стрільцем, і ще 25 отримали поранення різної тяжкості.

Але згодом поліція на пресконференції о 18-й годині за місцевим часом (19 за Києвом) оголосила про щонайменше 15 загиблих і 24 поранених.

За даними поліції, спільників у нападника не було. Мотиви його вчинку невідомі. Але поліція перевіряє його повідомлення в мережі, з яких випливає, що молодика могла надихнути нещодавня стрілянина в російському Брянську, під час якої 14-річна старшокласниця відкрила стрілянину на уроці біології, вбивши двох людей і поранивши п’ятьох.

Як зазначає портал Pro Ukraїnu, ймовірно, Давид Козак вів канал у Телеграм російською мовою.

Через стрілянину на факультеті мистецтв Карлового університету в Празі уряд Чехії збирається ввечері на позачергове засідання.

Читайте також:
У Гамбурзі чоловік відкрив стрілянину на релігійному зібранні: убив сімох, серед поранених є українка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна