У Гамбурзі чоловік відкрив стрілянину на релігійному зібранні: убив сімох, серед поранених є українка

Унаслідок стрілянини в німецькому Гамбурзі, де 9 березня загинуло восьмеро людей, поранення отримала громадянка України.

Про це речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко повідомив у коментарі “Європейській правді“.

За його словами, українці надають необхідну медичну допомогу, загроз її життю немає.

Генеральне консульство України в Гамбурзі взаємодіє з німецькими правоохоронцями в контексті розслідування нападу, встановлює зв’язок із рідними постраждалої, додав Ніколенко. У лікарні її має навідати український консул.

Пізно ввечері 9 березня під час проведення заходу, організованого в Гамбурзі громадою “Свідків Єгови”, чоловік відкрив стрілянину по присутніх. Загинуло семеро людей, а восьмим став сам імовірний нападник, який застрелився після приїзду поліції.

Серед сімох убитих ним жертв – четверо чоловіків та дві жінки, одна з яких була на пізньому терміні вагітності, тому її ненароджену дитину також зараховують до числа загиблих.

Причини його вчинку з’ясовує поліція. За даними ЗМІ, нападник у минулому сам належав до цієї релігійної громади, з якої добровільно вийшов близько півтора року тому.

Влада кваліфікує цей акт як умисне вбивство. Правоохоронці припускають, що злочинець був один.

За даними слідчих, 35-річний підозрюваний, бізнес-консультант Філіп Ф., мав дозвіл на зброю і законно володів пістолетом Heckler and Koch P30. Вдома у нього знайшли велику кількість боєприпасів: 15 заряджених магазинів і ящики з 200 патронами. Документи для отримання ліцензії на зброю він подав минулого року.

У лютому цього року поліція Гамбурга отримала анонімний лист, у якому йшлося, що Філіп Ф. страждає на психічний розлад, проте володіє зброєю. Тоді правоохоронці навідалися до чоловіка, але він їх переконав, що причин для занепокоєння немає.

Начальник поліції Ральф Мартін Маєр заявив на пресконференції, що не було жодних законних підстав для вилучення у чоловіка зброї.

Читайте також:
Стрілянина в Єрусалимі: внаслідок теракту загинула українка
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна