У Києві пропонують назвати сквери на честь Ігоря Козловського та Героїв ОУН: як проголосувати

У Києві стартувало опитування щодо найменування двох нових скверів на честь релігієзнавця, колишнього політв’язня РФ Ігоря Козловського та на честь Героїв ОУН.

Проголосувати можна починаючи від 18 грудня й до 31 грудня в додатку “Київ-Цифровий”, повідомляє пресслужба благодійного фонду “Героїка”.

Перший сквер запропоновано назвати на честь Ігоря Козловського – українського вченого, релігієзнавця, письменника, члена ініціативної групи “Першого грудня”.  У 2016-17 рр. він перебував у полоні терористів так званої “ДНР” за свою проукраїнську позицію.

Сквер розташований у Подільському районі на розі вулиць Григорія Сковороди та Почайнинської.

Підтримати нову назву можна в додатку “Київ цифровий” за посиланням

Другий сквер запропоновано назвати на честь Героїв ОУН. Нова назва дозволить вшанувати як підпілля Організації Українських Націоналістів під час Другої світової війни, так і членів ОУН (р), ОУН (м), бійців Батальйону ОУН, які загинули на фронті російсько-української війни починаючи з 2014 року.

У квітні 2023 року вже проводилося голосування за перейменування цього скверу на “сквер Феодори Пушиної”. Але згодом КМДА виявила, що сквер офіційно не був названий на честь Феодори Пушиної і є безіменним. Тому зараз триває процедура найменування скверу.

Сквер розташований у Святошинському районі на Академмістечку біля автостанції “Дачна” та вулиці Ореста Васкула.

Підтримати нову назву можна в додатку “Київ цифровий” за посиланням.

Якщо не працює прямий лінк на опитування, скористайтеся покроковою інструкцією: відкриваєте додаток “Київ-Цифровий”, натискаєте літеру “К” на синьому тлі знизу екрану. Обираєте розділ “Електронна демократія” – “Опитування”. Голосувати можна незалежно від “прописки”.

Читайте також:
У Києві назвали сквер на честь загиблого під час Маршу єдності в Харкові Данила Дідіка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна