Зеленський переговорив із Шольцом: подякував за IRIS-T, переповів обстановку на полі бою

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Про це повідомила пресслужба ОПУ в четвер, 30 листопада.

Глава держави подякував співрозмовнику за потужний «зимовий» оборонний пакет від Німеччини, який містить чотири системи IRIS-T. Сторони обговорили подальшу оборонну співпрацю.

Президент також висловив подяку за багаторічну програму фінансової допомоги від Німеччини.

Лідери обговорили поточну ситуацію на полі бою. Президент розповів про ранкове відвідання Куп’янська на Харківщині, а також Херсона, Миколаєва та Одеси напередодні.

Окремо глава держави поінформував співрозмовника про безпекову ситуацію в Чорному морі, функціонування «зернового коридору» та заходи, необхідні для подальшого захисту цивільного судноплавства в цьому регіоні.

Володимир Зеленський подякував за участь Німеччини в імплементації Української формули миру, зокрема за делегування представника ФРН на зустріч радників на Мальті та готовність приєднатися до наступних консультацій. Співрозмовники скоординували позиції перед майбутніми двосторонніми та багатосторонніми заходами на різних рівнях.

Президент наголосив на важливості забезпечення єдності всередині Європейського Союзу щодо ухвалення рішення про початок переговорів про приєднання України до ЄС, а також щодо виділення 50 млрд євро допомоги на наступні роки.

Читайте також:
Німеччина за будь-яких умов продовжить підтримувати Україну грішми, гуманітаркою та зброєю, – Шольц у США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна