Німеччина за будь-яких умов продовжить підтримувати Україну грішми, гуманітаркою та зброєю, – Шольц у США

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час візиту до США заявив, що відповідальність за припинення війни в Україні залишається на президенті Росії, і Путін має вивести війська. Доти західні партнери продовжуватимуть підтримку України.

Про це 5 березня інформує Politico.

“На мій погляд, необхідно, щоб Путін розумів, що він не досягне успіху зі своїм вторгненням та своєю імперіалістичною агресією, і що він повинен вивести війська. Це основа для переговорів”, – сказав він в інтерв’ю, яке вийшло в ефір у неділю на каналі CNN, у програмі “Fareed Zakaria GPS”.

Німецький лідер визнав, що річна російсько-українська війна зайшла в глухий кут, який завдає величезної шкоди Україні. Але Шольц не буде змушувати українців йти на незручні компроміси.

“Без українців не буде рішень”, – сказав канцлер.

За його словами, Путін явно неправильно оцінив силу України, а також єдність усіх друзів України у протистоянні російському вторгненню.

“Дуже важко судити про те, що буде далі в Україні, але є дещо абсолютно зрозуміле: ми продовжуватимемо підтримувати Україну фінансовою, гуманітарною допомогою, а також зброєю”, – сказав він.

Шольц також добре відгукнувся про президента США Джо Байдена та його лідерство під час поточної міжнародної кризи.

“Він (Байден) дуже поінформований про міжнародні відносини. Я думаю, що він один із найкваліфікованіших президентів, який знає, як йдуть справи у світі, що важливо в часи, які стають все більш небезпечними”, – сказав Шольц.

Передісторія

Президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрілися у Вашингтоні 3 березня. Вони підтвердили намір карати Росію за війну в Україні стільки, скільки буде потрібно.

Сполучені Штати 3 березня також офіційно оголосили про новий пакет військової допомоги Україні у розмірі 400 млн доларів, до якого увійдуть боєприпаси до HIMARS, гаубиць і БМП Bradley та інше обладнання.

Нагадаємо, в січні 25 січня після закликів та відповідного рішення США влада Німеччини заявила, що надає Україні танки Leopard 2 і дозволяє реекспорт.

Читайте також:
Німеччина передасть Україні дві системи ППО Skynex, які мали захищати Берлін, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна