На півночі понад половину “шахедів” під час десятигодинного нічного бою знищили мобільні групи. ВІДЕО

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв показав, як мобільні вогневі групи працюють по дронах-камікадзе під час відбиття повітряної атаки з РФ 25 листопада.

“Цієї ночі держава-терорист здійснила один з найбільших пусків типу “шахед” на територію нашої держави. Протягом бою, який тривав майже десять годин, бійці мобільних вогневих груп з протиповітряної оборони в Північній операційній зоні продемонстрували свій професіоналізм та майстерність у знищенні ворожих цілей. Більше половини ворожих безпілотників, а саме 53% було знищено бійцями мобільних груп. Висловлюю подяку кожному воїну, який захищає нашу державу. Разом ми сила!”, — написав він на своїй сторінці у Facebook, виклавши відео роботи мобільних груп.

Загалом йдеться про 28 із 55 ворожих дронів, які йшли з півночі.

“Ми й надалі будемо підвищувати кількість та якість підготовки наших воїнів, що збиватимуть “шахеди” з великокаліберних кулеметів, ПЗРК та зенітних гармат, щоб кожен український громадянин був впевнений у нашій системі протиповітряної оборони в Північній операційні зоні”, — наголосив генерал-лейтенант Наєв.

Як зазначають бійці мобільних груп, з приходом холодів “прильотів” побільшало, але вони готові зустріти кожного “шахеда”.

“Основна наша робота — вночі, після опівночі. Тоді ворог застосовує ударні БпЛА. Вдень — це максимум ракета чи якісь розвідувальні дрони, але не “шахеди”. Перевага в тому, що ми можемо переміщуватися, міняти свої позиції набагато швидше, ніж той “шахед” підлітає до нас”, — розповів боєць мобільної групи.

Нагадаємо, вночі проти 25 листопада Росія вчинила наймасовішу атаку дронами-камікадзе з початку війни проти України. Удар був спрямований передусім на Київ.
За уточненою інформацією від КПС ЗСУ, протиповітряна оборона знищила загалом 74 ударних БПЛА “Shahed-131/136” із 75.

Речник ПС Юрій Ігнат заявив, що під час цієї атаки малі мобільні групи взяли на себе загалом 40% знищених “шахедів”.

Читайте також:
З’явилося відео збиття “шахедів” від час наймасованішої атаки дронів на Київ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна