У День пам’яті жертв голодоморів окупанти влаштували наймасованішу атаку дронів на столицю з початку великої війни: ППО збила понад 60 “шахедів”

доповнено

У ніч проти 25 листопада російські окупанти влаштували четверту атаку БпЛА на Київ за цей місяць. Цей напад дронів став наймасованішим з початку повномасштабного вторгнення.

Про це вранці повідомили в Київській міській військовій адміністрації.

У першому повідомленні МВА йшлося про те, що “силами та засобами ППО було уражено майже п’ять десятків повітряних цілей”.

Згодом, близько дев’ятої ранку, начальник міської адміністрації Сергій Попко уточнив оперативні дані: “Під час наймасованішої повітряної атаки БпЛА по Києву силами та засобами ППО було уражено понад шість десятків повітряних цілей“.

Тривога в столиці тривала понад шість годин.

“Символічно, що рашисти (нащадки тоталітарної радянського режиму) здійснили цю атаку в День пам’яті жертв голодоморів. Так вони продовжують геноцид України та українців”, —зазначають у Київській МВА.

Атаку прокоментував і президент України Володимир Зеленський.

“Більше 70 “шахедів” у ніч на день памʼяті жертв Голодомору-геноциду. Свідомий терор. Саме в цей час. Керівництво Росії гордиться тим, що може вбивати. Наші воїни збили більшість дронів. На жаль, не всі. Але працюємо далі, щоб посилити нашу ППО та збивати більше. І працюємо далі, щоб обʼєднати світ у захисті від російського терору. Держава-терорист повинна програти і відповідати за скоєне”, — написав Зеленський у Telegram.

За даними МВА, противник вкотре застосував баражуючі боєприпаси типу Shahed. БпЛА заходили на Київ хвилями, численними групами, з різних напрямків, постійно змінюючи курс за вектором руху.

Фотогалерея з наслідками атаки (КМВА):

КМВА - удар шахедів 25-11-2023 - наслідки КМВА - удар шахедів 25-11-2023 - наслідки_6 КМВА - удар шахедів 25-11-2023 - наслідки_5 КМВА - удар шахедів 25-11-2023 - наслідки_4 КМВА - удар шахедів 25-11-2023 - наслідки_2
<
>

Внаслідок збиття ворожих дронів зафіксовано падіння уламків в різних районах міста:

  • у Солом’янському районі внаслідок падіння уламків є двоє постраждалих — в обох гостра реакція на стрес, без госпіталізації. Також в цьому районі, у п’ятиповерховому будинку сталося руйнування на другому поверсі, вибиті шибки з першого по п’ятий поверх. В будівлі було заблоковано дві жінки. Також в Солом’янському районі сталося загоряння на території дитячого садочку і на іншій локації — у нежитловому приміщенні на площі 100 м2;
  • у Дніпровському районі міста уламки впали на верхні поверхи багатоповерхівки, сталося задимлення;
  • у Голосіївському районі уламки упали на зону зелених насаджень, без потерпілих;
  • у Печерському районі — також на незабудовану територію. Попередньо без наслідків.

Унаслідок повітряної атаки в Києві постраждало загалом п’ять людей. Наймолодшому постраждалому — 11 років, найстаршому — 65.

Із п’яти потерпілих у трьох – гострі реакції на стрес. Ще у двох різані рани кінцівок.

За інформацією Міненерго, унаслідок атаки дронів у Києві залишалися без світла 77 житлових будинків та 120 установ. Тривають роботи з відновлення. Також під час обстрілу на Київщині відключалися повітряні лінії 330 кВ. Попередня причина — пошкодження внаслідок обстрілу. Інформація оновлюється й уточнюється.

Читайте також:
Росіяни випустили по Україні рекордну кількість “шахедів”: у Повітряних силах назвали основний напрямок удару

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна