Росіяни випустили по Україні рекордну кількість “шахедів”. У Повітряних силах назвали основний напрямок удару

доповнено, оновлено

У ніч на 25 листопада російські окупанти випустили по Україні рекордну кількість ударних БпЛА типу “Shahed-131/136” – 75 одиниць.

Про це повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

БпЛА запускали з двох напрямків — Приморсько-Ахтарськ Краснодарського краю та Курської області РФ. “Основний напрямок удару — Київ“, – зазначили в УПС.

“В результаті протиповітряного бою цієї ночі силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 71 ударний БпЛА “Shahed-131/136″. Переважна більшість – на Київщині”, – ішлося в першому повідомленні.

Згодом пресслужба КПС уточнила, що було збито ще три дрони-камікадзе, а загалом – знищено 74 із 75 “шахедів”.

Як розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, Зокрема, на Сумському напрямку знищено 7 ударних дронів, на Чернігівському — 4 дрони камікадзе, а на Київському — 17 ворожих БПЛА.

Загалом ППО працювала у щонайменше шести областях України: Київській, Сумській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській і Кіровоградській. До відбиття повітряної атаки залучено зенітні ракетні війська, тактичну авіацію, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби, зазначають у Повітряних силах.

На Дніпропетровщині також знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

За словами міського голови Києва Віталія Кличка, вночі окупанти влаштували наймасованішу атаку дронів на Київ. У результаті постраждали п’ятеро людей, серед яких 11-річна дитина.
КМВА інформує, що в районі столиці Силами та засобами ППО було уражено майже п’ять десятків повітряних цілей.

Згодом начальник КМВА уточнив, що збито понад шість десятків “шахедів”. А речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив в ефірі телемарафону: у столиці та Київській області за ніч знищено 66 дронів-камікадзе.

Начальник Київської обласної ВА Руслан Кравченко вранці розповів: “Уночі ворог завдав масованої атаки по області. Повітряна тривога тривала понад 6 годин. Ворог атакував Київщину БпЛА. Протягом усього часу активно працювала ППО.
Влучань в обʼєкти критичної інфраструктури немає. Постраждалі відсутні. В одному з районів унаслідок падіння уламків ворожої цілі сталася пожежа на підприємстві. Пожежу ліквідовано. Пошкоджено 3 приватні та 1 багатоповерховий будинки, автівку і паркани. Пошкодження незначні. Оперативні й аварійні служби ліквідовують наслідки атаки”.

Як повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, тривога в Черкаській області тривала п’ять з половиною годин. Над областю збито ворожий “шахед”. Уламки впали на відкриту територію. У кількох сусідніх будинках вибило вікна. Без потерпілих.

Як повідомили в Сумській ОВА, вночі над Сумською областю силами ППО знищено 7 ворожих “шахедів”.

За словами начальника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, над Дніпропетровщиною оборонці неба з ПвК “Схід” збили над областю ракету і 5 БпЛА. Загиблих та постраждалих немає.

Як розповів начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, на Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони було знищено один ворожий БпЛА Shahed-131/136.

Як повідомив начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, на Кіровоградщині внаслідок ворожої атаки обійшлося без руйнувань.

Читайте також:
Росіяни атакували з дрона жителя Берислава, який повертався з магазину.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна