Збірна України не пробилася на Євро-2024 напряму: хто чекає в додатковому плей-оф

Збірна України в останньому матчі групового турніру кваліфікації на Євро-2024 в Леверкузені зіграла внічию з чинними чемпіонами Європи – збірною Італії – 0:0.

Підопічні Сергія Реброва посіли в групі третє місце, але матимуть змогу ще посперечатися за потрапляння на Євро у двораундовому плей-оф навесні.

Матч у Леверкузені на стадіоні “БайАрена” мав визначити володаря другої сходинки в групі С та прямої путівки на чемпіонат Європи. Зважаючи на перевагу в очних зустрічах, Італію влаштовувала нічия, тоді як Україні потрібна була лише перемога.

З перших хвилин гра стала яскравою та динамічною. На 5-й хвилині Циганков здалеку пробив у площину, а невдовзі К’єза пробачив українців після скидки Дзаньйоло в штрафному. Затим синьо-жовті провели кілька хороших атак, але без завершення. Далі виручили воротарі обох команд — після ударів Судакова й Барелли відповідно.

У середині першого тайму італійці заволоділи ініціативою та створили кілька гольових моментів. Спершу Ді Лоренцо після чергового кутового “Скуадри адзурри” пробив поруч зі стійкою, потім Трубін парирував удар Фраттезі, який вирвався сам на сам, також Распадорі ледь не замкнув передачу К’єзи.

Другий тайм видався нервовим. На його початку Італія продовжувала контролювати хід гри. Лише на 65-й хвилині виник момент у синьо-жовтих — після вкидання Коноплі з ауту м’яч дійшов до Мудрика, але той не переграв Доннарумму.

Наприкінці матчу підопічні Сергія Реброва відчайдушно намагалися пройти щільний захист суперників, тренер зняв із гри всіх опорників на користь атакувальних гравців, але забити такий потрібний гол наші не змогли. В одному з епізодів у компенсований час здавалося, що Михайла Мудрика у штрафному майданчику збив захисник. Однак іспанський рефері та оператор VAR вирішили не переглядати повтор.

Таким чином, збірна України посіла третє місце у групі С та, на жаль, не кваліфікувалася до фінального турніру Євро-2024 напряму. Але “синьо-жовті” матимуть шанс отримати путівку через плей-оф Ліги націй, матчі якого пройдуть навесні наступного року.

Жеребкування додаткового двораундового відбору відбудеться 23 листопада. Серед майбутніх суперників України у півфіналі плей-оф (21 березня) — команди Уельсу або Польщі (у шляху Ліги А), Ізраїлю та Боснії і Герцеговини (у шляху В). Цей матч синьо-жовті проведуть у гостях, а місце проведення фіналу в разі успіху (26 березня) визначить жереб, пише сайт УАФ.

Станом на зараз відомі 20 учасників фінальної стадії Євро-2024. Окрім господаря, команди Німеччини, ними стали збірні Албанії, Австрії, Бельгії, Чехії, Данії, Англії, Франції, Угорщини, Італії, Нідерландів, Португалії, Румунії, Шотландії, Сербії, Словаччини, Словенії, Іспанії, Швейцарії, Туреччини.

Євро-2024. Відбірний турнір. Група С
10-й тур

Україна — Італія — 0:0

Україна: Трубін, Конопля (Тимчик, 86), Сваток (Маліновський, 90+1), Забарний, Миколенко, Степаненко (к) (Піхальонок, 80), Циганков (Зубков, 80), Судаков, Зінченко (Сікан, 86), Мудрик, Довбик.
Запасні: Бущан, Різник, Бондар, Сидорчук, Яремчук, Дубінчак, Матвієнко.
Тренер: Сергій Ребров.

Італія: Доннарумма (к), Ді Лоренцо, Ачербі, Буонджорно, Дімарко, Фраттезі, Жоржиньйо (Крістанте, 71), Барелла, Дзаньйоло (Політано, 71, Дарміан, 90+1), Распадорі (Скамакка, 46), К’єза (Кін, 81).
Запасні: Проведель, Вікаріо, Гатті, Бірагі, Бонавентура, Ель-Шаараві, Манчіні.
Тренер: Лучано Спаллетті.

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія).

Попереджені: Конопля (79) — Буонджорно (7).

20 листопада. Леверкузен. Стадіон «БайАрена».

Північна Македонія — Англія — 1:1 (1:0)

Підсумкова таблиця групи С:

Команда І В Н П М О
1 Англія 8 6 2 0 22—4 20
2 Італія 8 4 2 2 16—9 14
3 Україна 8 4 2 2 11—8 14
4 Північна Македонія 8 2 2 4 10—20 8
5 Мальта 8 0 0 8 2—20 0

Читайте також:
На Закарпатті таємно шили одяг для збірної РФ з лижного спорту. ВІДЕО. ДОПОВНЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.