РФ уже втратила 15 кораблів, ще 12 пошкоджено, – ВМСУ

Російський флот вже зазнав «серйозних збитків» – зокрема, було знищено 15 кораблів.

Про це повідомив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону в п’ятницю, 17 листопада.

«Можна порахувати ті одинці, які вже виведено з ладу. Це 15 знищених та 12 пошкоджених кораблів ворога. Так, звісно, далеко не все це – результат роботи наших дронів, але так само і на їхньому рахунку є достатньо багато пошкоджень ворожих кораблів. Тому ми є фактично драйверами такого нового типу морської війни, і всі це визнають. Україна в цьому сенсі показує новий рівень застосування безекіпажних систем. У нас існує окрема бригада подібних дронів, які використовують надводні, так і підводні дрони. І не тільки для розвідки та розмінування, а й для ураження», – зазначив Плетенчук, його цитує “Укрінформ”.

За його словами, можливості сил РФ у Чорному морі останнім часом «значно зменшилися» завдяки роботі українських Сил оборони. Російські військові змушені «триматися якнайдалі та значно обмежений у своїх діях».

«Навіть можна сказати, що вони зараз знаходяться в обороні. Проте, небезпека зберігається. На жаль, ворог ще має носії крилатих ракет», – додав Плетенчук.

Як запевнив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, «рух українських сил у напрямку послаблення флоту РФ триватиме».

«Звісно будемо розширювати наш вплив за першої ж можливості», – підсумував капітан 3-го рангу.

Читайте також:
18 поразок російського флоту видали у вигляді календаря

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна