У паливо для ЗСУ додаватимуть червоні та зелені барвники: у Міноборони розповіли, для чого

Міноборони зобов’яже постачальників маркувати паливо для ЗСУ: у дизельне пальне додаватимуть барвник яскраво-червоного кольору, а у бензин — зеленого.

Про це 11 листопада повідомили в Міноборони.

Постачання такого маркованого пального Міноборони планує налагодити вже наступного тижня. У Збройні сили України марковане дизпаливо потрапить наприкінці листопада.

“Маркування дає можливість ідентифікувати та відслідковувати пальне, яке було закуплено винятково для потреб ЗСУ, та зменшує можливість його незаконного продажу. Крім того, визначений колір унеможливить зловживання на місцях щодо змішувань пального. Якість пального для військової техніки має надважливе значення”, — наголошують у Міноборони.

Як зазначається, промарковане пальне буде неможливо розбавити, щоб колір повністю зник — навіть якщо його розбавити дуже сильно, дизельне пальне буде менш червоного або рожевого кольору.

Для бензину також буде впроваджено свій барвник, але зеленого кольору.

У Міноборони запевняють, що в результаті нововведення ціна на дизель та бензин не зміниться.

Читайте також:
ЗСУ отримають модифіковану версію БпЛА “Лелека-100”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна