“Носіїв “калібрів” у Чорноморського флоту ще достатньо”: у ГУР заявили про підготовку нових спецоперацій у Криму

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили про підготовку низки нових спецоперацій з ураження об’єктів Чорноморського флоту РФ у Криму.

Про це повідомив представник ГУР МО Андрій Юсов в ефірі телемарафону 9 листопада.

Він відмовився надати подробиці ураження катера “Аскольд” Чорноморського флоту РФ, атаку на який було здійснено в Керчі 4 листопада. Втім наголосив, що це не остання така спецоперація.

“Коментувати ці речі наразі немає потреби, тому що паралельно триває підготовка до цілої низки операцій. Носіїв “калібрів” у Чорноморського флоту ще достатньо. Ми не єдиним “Аскольдом” маємо тішитися. Переконаний, що найближчим часом новини ще будуть”, — зазначив він.

За словами Юсова, ГУР використовує різну мотивацію спілкування з ворогом — ідейну й меркантильну в тому числі.

Контекст

Близько 16:20 у суботу, 4 листопада, в окупованому місті Керч у Криму пролунали потужні вибухи. Про це повідомляли місцеві жителі, телеграм-канал “Кримський вітер” і місцеві пабліки.

Над Керчинським мостом здійнялася димова завіса.

Так званий “глава” півострова Сергій Аксьонов заявив, що в районі суднобудівного заводу імені Б. Є. Бутоми нібито спрацювала ППО, а частина уламків збитих ракет впала на територію одного із сухих доків. Потерпілих немає.

Як повідомляли підписники “Кримського вітру”, в бік суднобудівного заводу у Керчі поїхали пожежні машини, а за ними — фури з російськими військовими.


Пізніше того ж дня влучання по суднобудівному заводу в Керчі підтвердили офіційно.

“Ввечері 4 листопада Збройні сили України завдали ударів по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу “Залив” у тимчасово окупованій Керчі”, — повідомив Центр стратегічних комунікацій ЗСУ.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук подякував пілотам тактичної авіації за успішні удари крилатими ракетами по заводу “Залив” у Керчі. І натякнув, що їх було завдано французькими далекобійними ракетами SCALP: “Молодці, немов SCALPелем пройшлись!”

Пізно увечері в РФ офіційно визнали влучання української ракети по суднобудівному заводу і пошкодження свого корабля.

При цьому в міноборони держави-агресора заявили про “удар по заводу 15 крилатими ракетами”, з яких російська ППО нібито “збила 13”.

Читайте також:
РФ може відтягнути суднобудівну інфраструктуру ще далі від лінії фронту після удару по катеру “Аскольд” у Криму, – розвідка UK

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна