На Харківщині будують “школу під землею”, здатну витримати пряме влучання ракети С-300

У школі селища Коротич Харківської області будують укриття, здатне вмістити близько 500 людей і захистити їх від прямого влучання ракети С-300.

Про це в четвер, 9 листопада, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

“Це фактично школа під землею, де зможуть навчатися діти. Захисна споруда в Коротичі здатна одночасно вмістити близько 500 людей, що відповідає кількості учнів та педагогів, які перебувають у місцевій загальноосвітній школі. Крім того, під час тривог це укриття буде здатне вмістити людей із сусіднього дитсадка, офісів та інших закладів”, — розповів він.

За словами Синєгубова, укриття матиме кілька приміщень, санітарні кімнати, 3 виходи, буде оснащене автономним джерелом електроенергії та здатне витримати пряме влучання ракети С-300. Загальна вартість робіт становить 99,1 млн грн.

Читайте також:
У школах України запровадять обов’язкові уроки мінної безпеки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.