“Початок водної кризи в Криму”: південна частина Білогірського водосховища висохла повністю

Критична ситуація з обмілінням Білогірського водосховища швидко погіршується. Вся південна частина водосховища, куди впадає річка Біюк-Карасу, повністю висохла, оголивши дно.

Про це в середу, 8 листопада, повідомляє кореспондент “Крим.Реалії”.

Води, що надходить з річки Біюк-Карасу, недостатньо, щоб стримати обміління Білогірського водосховища навіть в умовах, коли російська влада анексованого Криму повністю припинила скидання води з цієї водойми.

“Через тривалу посуху дебет найпотужнішого витоку Криму – Карасу-Баши значно знизився. Ця ситуація свідчить про початок водної кризи в Криму”, – йдеться в матеріалі видання.

«Води стало менше надходити в Білогірське водосховище, а якість її стала набагато гіршою. І винна у цьому не лише посуха. Справа в тому, що нижче витоку Карасу-Баши розвивається форелеве господарство з усіма наслідками, що витікають і в прямому, і в переносному сенсах, у річку Біюк-Карасу», – розповіли кореспонденту видання жителі села Карасівка, розташованого на південних околицях Білогірського водосховища.

Середня частина Білогірського водосховища настільки обміліла, що водорості виглядають із води.

Читайте також:
У Криму міліє Білогірське водосховище

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна