У Криму міліє Білогірське водосховище

В анексованому Криму слідом за сильним обмілінням Тайганського водосховища став спадати рівень і найближчого Білогірського водосховища.

Про це повідомляє видання “Крим.Реалії”.

“Місцеві жителі повідомляють, що вода помітно йде щодня через високу спеку, що встановилася в серпні, малих опадів і посилене скидання води з водоймища в русло річки Біюк-Карасу для поповнення вод Північно-Кримського каналу. Він залишився без підживлення після руйнування греблі Каховської ГЕС”, – пише видання.

Самоназваний “голова” Криму Сергій Аксьонов раніше заявляв, що в умовах, які склалися «розглядається можливість будівництва водозабірної споруди на річці Салгир».

Професор, завідувач кафедри водопостачання, водовідведення та санітарної техніки Інституту «Академія будівництва та архітектури КФУ ім. Вернадського» Ілля Ніколенко вважає, що запасів води у Криму має вистачити приблизно на рік на тлі зниження приток.
За словами експерта, сумарний обсяг наповнення кримських водосховищ природного стоку за липень зменшився на 12 млн кубометрів і склав 198 млн грн.

Читайте також:
Колаборанти кажуть, що води у Північно-Кримському каналі вистачить на 2-3 місяці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна