Міністр транспорту США призначив свого радника в Києві: хто це та які його обов’язки

Під час візиту до України міністр транспорту США Пітер Буттіджедж заявив про призначення радника старшого рівня з питань інфраструктури, який перебуватиме в Києві.

Цю посаду обійме Роберт Мерінер, повідомив міністр у мережі X (Twitter).

Радник надаватиме технічну допомогу та ділитиметься досвідом реалізації інфраструктурних проєктів.

“Відколи Росія розпочала повномасштабне вторгнення, я підтримую тісний контакт зі своїм українським колегою щодо впливу на глобальні ланцюги поставок, зокрема, на портову та залізничну інфраструктуру. Сьогодні я перебуваю в Києві, щоб виконати прохання вищого керівництва про призначення тут радника з питань інфраструктури”, – написав Буттіджедж.

Раніше Роберт Мерінер виконував інженерні роботи для ВПС і ВМС США, має багаторічний досвід реалізації транспортних проєктів. Зокрема, він працював радником з питань транспорту Посольства США в Афганістані.

“Це один з незліченних способів, у який США продовжують підтримувати народ України на довгострокову перспективу та забезпечувати її зв’язок зі світом”, – наголосив Буттіджедж.

Читайте також:
Зеленський зустрівся з міністром транспорту США: що обговорили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна