Світ без росії: військові формують фонд, щоб молоді науковці дослідили цю перспективу

Молодим науковцям, військовослужбовцям та вчителям пропонують проаналізувати кінець росії та стати учасниками конкурсу есе «Світ без росії: нові виклики та перспективи». Цю можливість ініціює недержавний аналітичний центр «Українські студії стратегічних досліджень» у рамках «Бандерівських читань». А призовий фонд другий рік поспіль забезпечують бійці 5-ї окремої штурмової бригади ЗСУ.

«Ми звідусіль чуємо сакральне слово “перемога”. Однак що саме мають на увазі ті, хто його вживає? На думку цілих поколінь борців за волю України лише припинення існування росії може стати запорукою нашої Перемоги і тривалого миру. Завдяки цьому Україна зможе посісти своє природне місце регіонального лідера в Європі, а гарантією нашого лідерства має стати сильне і сучасне військо. 

Наш конкурс – це унікальна можливість для мислителів, адже подібних інтелектуальних змагань в Україні немає. Наш головний задум – спонукати молодь до вивчення реальних перспектив і загроз майбутнього, що ґрунтуються на нашому минулому і теперішньому, реальних інтересах України й тенденціях навколо нас. Навіщо? Аби впоратись із викликами майбутнього, не бути заскоченими зненацька, слід випрацювати світоглядову школу. На це і спрямований Конкурс, що за роки Бандерівських читань, вже став майданчиком прояву і реалізації амбітних національно орієнтованих інтелектуалів», – розповідає про задум Керівник економічних програм УССД, член журі конкурсу Олександр Чупак.

До участі в конкурсі запрошено молодих авторів віком до 32 років – військовослужбовців, студентів вищих навчальних закладів, магістрантів, аспірантів, вчителів та науковців.

Кінцевим терміном подачі робіт є 10 грудня 2023 року.

Нагородження переможців відбудеться у 2024 році.

Перші три призери отримають, зокрема, премії:

  • I місце – 10 тис. грн;
  • II місце – 5 тис. грн;
  • III місце – 3 тис. грн.

Це єдиний конкурс, де призовий фонд формують військові 5-ї окремої штурмової бригади. 

Організатори зазначають, що беруть до участі саме науково-публіцистичні, а не літературні, есе. Вони мають містити обґрунтовані міркування, націоналістичні ідеї та націєцентричний світогляд.

Детальні умови конкурсу «Світ без росії: нові виклики та перспективи» у події на Facebook https://fb.me/e/1AfCVwUcg

Положення конкурсу: https://ussd.org.ua/wp-content/uploads/2023/11/2024-polozhennya_konkursu_ese_hi_banderivski_chytannya.pdf

Нагадаємо, 2022 року УССД проводили конкурс есе “Філософія української перемоги”.

Читайте також:
Історик Олександр Алфьоров: “Росіяни” – не нація, а морально-психологічний стан


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна