Нові санкції для РФ і початок перемовин щодо вступу в ЄС: президентка Єврокомісії назвала терміни

ЄС запровадить новий пакет санкцій проти Росії вже наступного тижня.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу у Верховній Раді України в суботу, 4 листопада, повідомляє нардеп від партії “Голос” Ярослав Железняк.

“Наступного тижня ми оголосимо новий 12-ий пакет санкцій для Росії. Ми будемо впроваджувати санкції, поки не настане мир”, — наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Окрім цього, вона зазначила, що перемовини щодо вступу України в ЄС можуть розпочатися вже цього року.

“Я впевнена, що ви можете досягнути свої амбіційні цілі і відкрити процес перемовин вже цього року про вступ в ЄС. Європа хоче інвестувати у вас. І тому ми запроваджуємо план, який надасть 50 млрд євро для вас. Це більше ніж будь-яка країна отримувала після плану Маршала. Важлива задача — максимально ефективно використовувати ці гроші. Тому ми разом розробляли план реформ”, — заявила президентка Єврокомісії.

Також фон дер Ляєн вкотре висловила підтримку Україні та підкреслила, що Україна — це і є Європа.

“Ви вчите нас справжньому значенню Європи. Ми привозимо солідарність народу Європи до вас. Але ми не привозимо Європу сюди, так як вона вже тут. Разом ми можемо перемогти в цій битві та закінчити побудову нашого союзу. Разом ми і є Європа”, — наголосила вона.

Читайте також:
Вступ до ЄС та ще низка питань: президентка Єврокомісії назвала мету візиту в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна