Вступ до ЄС та ще низка питань: президентка Єврокомісії назвала мету візиту в Україну

Вранці 4 листопада з шостим візитом під час великої війни до Києва прибула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Про мету свого візиту вона повідомила журналістам перед своїм від’їздом до столиці України.

Її заяву оприлюднило видання Euractiv у суботу, 4 листопада.

“Звичайно, тема розширення буде на першому місці в порядку денному, але ще й наша фінансова та військова підтримка, а також 12-й пакет санкцій. Тож спектр питань, які ми маємо обговорити, широкий”, — наголосила фон дер Ляєн.

Втім, головною метою візиту, за словами президентки Єврокомісії, є запевнення в підтримці України та обговорення її вступу до ЄС.

“Я тут, щоб обговорити шлях вступу України до ЄС. Фінансова підтримка ЄС для відновлення України як сучасної процвітаючої демократії. І як ми будемо далі змушувати Росію платити за її загарбницьку війну”, — написала фон дер Ляєн на своїй офіційній сторінці в соцмережі X (колишній Twitter).

Разом з президентом Зеленським вона вже взяла участь в урочистостях з нагоди Дня залізничника й зазначила, що Україна може пишатися працівниками залізниці, які працюють безперервно у складних умовах.

Читайте також:
Кулеба: членство України в ЄС стратегічно вигідне Угорщині, її заяви – “штучно створена нервозність”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна