Республіканці внесли проєкт допомоги лише для Ізраїлю – окремо від України

Республіканці Палати представників США в понеділок внесли план надання допомоги Ізраїлю на 14,3 мільярда доларів всупереч запиту президента Джо Байдена на 106 мільярдів доларів, що передбачав допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню в пакеті.

Про це пише Reuters 30 жовтня.

Республіканці у понеділок представили план надання допомоги Ізраїлю на 14,3 мільярда доларів шляхом скорочення фінансування Служби внутрішніх доходів, влаштувавши протистояння з демократами, які контролюють Сенат.

Новопризначений спікер палати Майк Джонсон, який голосував проти допомоги Україні до обрання спікером Палати представників минулого тижня, заявив, що хоче, щоб допомога Ізраїлю та Україні розглядалася окремо. Він сказав, що прагне більшої відповідальності за гроші, які були надіслані уряду Києва на боротьбу з російськими військами.

“Ізраїль – це окрема справа”, – сказав Джонсон в інтерв’ю Fox News минулого тижня, коментуючи свої наміри розділити питання фінансування України та Ізраїлю.

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр виступила із заявою, в якій звинуватила республіканців у “політизації національної безпеки” та назвала їхній законопроєкт неприйнятним.

Щоб проєкт став законом, його має схвалити Палата представників та Сенат і підписати президент Байден.

Читайте також:
Військова допомога Україні та Ізраїлю розглядатиметься окремо, – спікер Палати представників США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна