Росія готова говорити про “постконфліктне врегулювання щодо України”, – Шойгу

Міністр оборони країни-агресорки Росії Сергій Шойгу заявив, що Москва нібито “готова до політичних дискусій” про “постконфліктне врегулювання щодо України” та “подальшого співіснування із Заходом”.

Про це він сказав під час виступу на 10-му Пекінському Сяньшанському форумі, пише російське “РБК”.

“На випадок створення необхідних умов зберігаємо готовність до політичних дискусій на реалістичних засадах – як щодо постконфліктного врегулювання української кризи, так і щодо параметрів подальшого співіснування із Заходом загалом”, – ідеться дослівно у його заяві.

Але, за його словами, є умова – західні держави повинні “зупинитися у своєму прагненні стратегічної поразки Росії”. Водночас умови для переговорів ще не створено.

Шойгу також зауважив: “Важливо забезпечити рівноправні відносини між усіма ядерними державами — постійними членами Ради безпеки ООН, які несуть особливу відповідальність за підтримку миру та глобальної стабільності”.

“Щоб сформувати справедливий, багатополярний світопорядок, потрібно оновити архітектуру міжнародної безпеки, надати їй більшої стійкості. Для цього необхідно об’єднати зусилля всіх заінтересованих країн”, – сказав глава ворожого міноборони.

Читайте також:
Шойгу назвав “заплановану” дату закінчення війни в Україні і що в цьому допоможе

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.