У Росії заявили про “атаку БПЛА” на Курську АЕС. Україна попереджала про підготовку росіян до провокацій на цьому об’єкті

У Росії заявили про “атаку трьох українських дронів на Курську АЕС”, яка нібито відбулася 26 жовтня.

Заяву, яку російська державна корпорація з атомної енергії “Росатом” зробила 27 жовтня, підтвердили в МЗС РФ 28 жовтня.

Рашисти заявляють, що один з трьох дронів з вибухівкою нібито врізався у склад ядерних відходів, пошкодивши його стіни. Інші два впали на комплекс адміністративних будівель АЕС.

При цьому раніше в “Росатомі” заявляли про відсутність пошкоджень та постраждалих внаслідок атаки, а також про роботу АЕС у штатному режимі.

“Ввечері 26 жовтня 2023 року була попереджена така трьох ворожих безпілотних літальних апаратів на Курську АЕС. Ця подія не вплинула на роботу станції. Курська АЕС працює в штатному режимі: енергоблоки № 2, № 3, № 4 на потужності, встановленій диспетчерським графіком, енергоблок № 1 — у режимі експлуатації “без генерації”. Постраждалих та пошкоджень немає”, — зазначили в корпорації.

У серпні Центр національного спротиву, створений Силами спецоперацій ЗСУ, заявляв, що окупанти планують провокацію на Курській атомній електростанції й готують евакуацію місцевого населення.

У ЦНС тоді підкреслили, що Сили оборони України діють виключно на території України й не планують ніяких атак на атомні станції РФ.

“Ця провокація необхідна самим росіянам, аби відвернути увагу світу від захоплення ЗАЕС”, – наголошувалося в повідомленні.

Водночас уночі 25 жовтня, напередодні нібито “удару БПЛА по Курській АЕС”, війська РФ завдали удару по об’єкту критичної інфраструктури на Хмельниччині. За даними Міненерго, через атаку дронів поблизу Хмельницької АЕС було пошкоджено вікна у двох корпусах ХАЕС.

Читайте також:
Росіяни заявили, що “перехопили” український БПЛА над Курською областю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.