Найвищий представник РФ при ЄС може бути шпигуном під прикриттям, – ЗМІ

Керівник представництва Росії при Європейському Союзі Кирило Логвінов, імовірно, є шпигуном під дипломатичним прикриттям.

Про це у вівторок, 24 жовтня,  пише Spiegel за підсумками спільних розслідувань з партнерськими організаціями.

Кирило Логвінов з 2018 року акредитований як дипломат при російському постійному представництві в Брюсселі. Відколи останній посол Росії при ЄС залишив посаду близько року тому, Логвінов став де-факто головою представництва.

Він також працював у посольстві Росії в Берліні з 2010 по 2014 рік. Тоді його не підозрювали в імовірному шпигунстві.

Бельгійські безпекові структури підозрюють, що Логвінов працює на СВР – Службу зовнішньої розвідки Росії.

У Бельгії припускають і те, що деякі інші російські співробітники представництва також можуть таємно працювати проти інтересів ЄС.

Безпекові структури країни не відповіли, про яку саме діяльність йдеться. Від прямих коментарів щодо Логвінова у Бельгії відмовилися.

Як зазначається, підозри проти Логвінова з’явилися ще в 2022 році та ймовірно вперше були згадані у матеріалі “EU Observer” про діяльність ймовірних російських агентів.

Бельгійська контррозвідка нібито закликала внести підозрюваного агента до списку осіб, які підлягають депортації. Однак цьому завадили дипломати з Європейської служби зовнішніх дій (ЄСЗД). Вони, ймовірно, побоювалися подальших негативних наслідків для власних представників у Росії.

Віце-президент Європарламенту Мартін Хойсік сказав, що він здивований тим, що Логвінова досі не вислали.

“Якщо бельгійські безпекові структури справді рекомендували вислати його, мені дуже цікаво, чому EEAS не зробила цього”, – заявив посадовець.

У ЄСЗД заявили, що не коментуватимуть окремих осіб, акредитованих як дипломати.

Кирило Логвінов і постійне представництво Росії при ЄС залишили без відповіді запит від SPIEGEL і його партнерів щодо звинувачень.

Читайте також:
Шпигун РФ влаштувався до міжнародної організації в Одесі – запакувала СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна