Росіяни хочуть окупувати Куп’янськ, стратегічних успіхів не мають: ЗСУ про ситуацію на східному напрямку

Російські війська не полишають спроб вийти до Куп’янська та захопити місто. Для цього ворог підтягує резерви зі всієї Росії, але тактику не змінює. Збройні сили займають активну оборону на цьому напрямку фронту.

Про це 23 жовтня повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону, передає “Укрінформ”.

“Ворог не припиняє спроб атакувати наші позиції, проривати лінію оборони. Його мета – вийти до Куп’янська, його знов окупувати, здобути хоч якусь перемогу, якої в нього вже давно не було. Вони готувалися до цього, ми так само готувалися, наші позиції укріплювались. Незважаючи на таку інтенсивність обстрілів, стратегічного успіху на цьому напрямку противник не здобув” – заявив він.

На Куп’янському напрямку за минулу добу окупанти 691 раз обстріляли позиції українських військ. Крім того, було завдано 13 авіаційних ударів – це була штурмова, винищувальна авіація, гелікоптери вогневої підтримки Ка-52.

Напружена ситуація і на Бахмутському напрямку, але контрольована. За минулу добу там відбулося 13 бойових зіткнень, завдавалися авіаудари, було 503 обстріли з усього арсеналу озброєння, який має ворог.

“Наші військові знищили 202 військовослужбовців російської армії на Бахмутському напрямку і не дали ворогу просунутися вперед. Натомість у нас є певні тактичні успіхи”, – повідомив Фітьо.

Читайте також:
Сирський відвідав Куп’янський напрямок: які рішення ухвалено
Вечірнє зведення Генштабу: зафіксовано 38 боєзіткнень і кілька безуспішних спроб наступу росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна