Вечірнє зведення Генштабу: зафіксовано 38 боєзіткнень і кілька безуспішних спроб наступу росіян

Триває 607-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави.

Протягом доби відбулось 38 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 52 авіаційних ударів, здійснив 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, інформує Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 23 жовтня.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує проводити диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.
  • На Куп’янському напрямку українські воїни відбили 3 атаки ворога в районі Іванівки Харківської області.
  • На Лиманському напрямку Сили оборони відбили всі атаки ворога біля Надії Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку українські воїни відбили близько 10 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Тоненьке Донецької області. Тут Силами оборони відбито близько 10 атак ворога.
  • На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області, де силами оборони відбито понад 10 атак ворога.
  • На Шахтарському напрямку загарбники завдали авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області. Українські воїни відбили всі атаки ворога біля Новомихайлівки Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаку противника південно-східніше Малої Токмачки Запорізької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Новодарівки, Оріхова, Малої Токмачки, П’ятихаток Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Ольгівка, Львове, Тягинка, Микільське, Придніпровське Херсонської області.

Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та ще 3 – по зенітно-ракетним комплексам противника.

Підрозділами ракетних військ знищено 8 артилерійських засобів, станцію РЕБ, понтонно-мостову переправу ворога та уражено 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна