Росія втратила до 190 тисяч військових на війні в Україні, не включаючи “вагнерівців”, — британська розвідка

Російські війська втратили від 150 тисяч до 190 тисяч особового складу з початку війни в Україні.

Такі цифри з посиланням на дані розвідки оприлюднило Міністерство оборони Великої Британії у звіті від 22 жовтня в соцмережі X (колишній Twitter).

“Цілком ймовірно, що з початку війни Росія зазнала 150 000 – 190 000 втрат (убиті та тяжкопоранені), при цьому загальна цифра, включаючи тимчасово поранених (тих, хто одужав і може повернутися на фронт), становить близько 240 000 — 290 000 людей”, — йдеться у звіті.

У підрахунки не включено бійців ПВК “Вагнер”, які воювали під Бахмутом.

Окрім цього, у звіті зазначається, що нещодавні атаки російської армії на Авдіївку призвели до збільшення втрат російських військових на 90%.

Дані розвідки також свідчать, що з лютого 2022 року Росія “значно збільшила свою військову присутність на території України завдяки активізації вербування із залученням фінансових стимулів та часткової мобілізації, яка була проведена восени минулого року”.

Як наголошують розвідники, таке збільшення особового складу є “основним фактором, який визначає здатність РФ як захищати утримувану територію, так і здійснювати атаки”.

Читайте також:
Ракета є дуже потужною “на папері”: британська розвідка проаналізувала заяву Путіна про літаки з “Кинджалами” над Чорним морем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна