DeepState попереджає, що ініціатива в осінньо-зимовій кампанії може бути на боці ворога

Акцент бойових дій переноситься з південного напрямку на східний, де російські війська вдаються до наступальних дій уже на багатьох ділянках, від Куп’янська до Авдіївки. Імовірно, зі зміною погодних умов на осінні ворог перехоплює ініціативу.

Про це йдеться в аналітичному огляді української групи DeepState від 22 жовтня.

“Останнім часом акцент бойових дій змістився знову з півдня на схід. Дуже важка ситуація на Сватівському, Бахмутському та Авдіївському відтинках. Схоже, що ініціатива в осінньо-зимовій кампанії буде на боці ворога. Нас чекають важкі оборонні бої. Цього разу не в одній точці з найманцями (як у Бахмуті з ПВК “Вагнер” – “Н”), які втекти бояться більше, ніж спіймати від наших кулю, а з мобілізованими кацапами, які майже рік проходили підготовку на полігонах”, – ідеться в публікації.

“Останніми тижнями залученість зеків-шойгістів (із ПВК “Шторм-Z” – “Н”) суттєво впала. Втрати, які несе ворог, є колосальними, але вони не є чимось суттєвим у масштабах самої країни (Росії)“, – зазначає DeepState.

За висновками аналітиків, на Сватівському напрямку ворог посилює натиск на багатьох ділянках. У смузі відповідальності 115 омбр ЗСУ російські війська ведуть наступ через зрубані ділянки лісу. Також противник посилює тиск біля села Орлянка Куп’янського району. На Луганщині тривають бойові дії біля Райгородки та Макіївки. Південніше Діброви противник суттєво посилив тиск, намагається закріпитися південніше ЛЕП.

“За літо 95 одшбр зробила колосальну роботу, хоча вона й не сильно помітна громадськості. Це заходи зі стабілізації та відновлення позицій. За першу половину осені майже всі їхні здобутки було втрачено. Це зайве підтвердження того, що ворог серйозно підійшов до наступу в смузі ОТУ “Лиман”, і без посилення заходів зі створення ІФС (інженерно фортифікаційні споруди – “Н”) буде вкрай тяжко.

На Бахмутському напрямку “поки одні з найкращих бригад Сил оборони вигризають посадку за посадкою на південному фланзі Бахмута, ворог посилив тиск на район Богданівка-Хромове, має частковий успіх, лінія бойового зіткнення уточнюється”. Також, зазначають дослідники DeepState, росіяни активізувалися біля Васюківки.

На Авдіївському напрямку біля села Красногорівка ворог намагається підійти і закріпитися біля залізниці. Триває бій за терикон між селом та самим містом Авдіївка, росіяни й надалі намагаються закріпитися на териконі. Біля Водяного ворог має частковий успіх. Наступальні дії сконцентровані на кар’єр та західніше ферми на Водянці.

На Запорізькому напрямку тривають бойові зіткнення біля Новопрокопівки та Вербового. “Ситуація на ділянці фактично патова”, – констатують аналітики.

На інших напрямках ситуація без змін, зазначає DeepState.

Читайте також:
Окупанти планують “несподівані атаки майже з-під землі” на Авдіївському напрямку, — речник 110-ї ОМБр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна