Зеленський зустрівся зі спецпредставницею США з відбудови України: про що говорили

Президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві зі спеціальним представником США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

Про це 16 жовтня повідомляє Офіс президента.

Обговорили питання макрофінансової допомоги Україні на 2024 рік, відбудови нашої держави, а також використання заморожених російських активів на потреби відбудови.

“Відновлення України попри російську агресію, що триває, є пріоритетом, оскільки дає змогу забезпечувати необхідні умови для боротьби та перемоги нашої держави”, – заявив Зеленський.

Український лідер наголосив, що проєкти з відбудови потребують приватних інвестицій. Тому закликав американський бізнес інвестувати в найбільш перспективні галузі української економіки, як-от сільське господарство, машинобудування, хімічна промисловість тощо.

“Особливий інтерес становить участь американських компаній у реконструкції української енергетичної системи. Це особливо актуально напередодні зимового періоду, коли агресор очікувано посилить атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури”, – сказав він.

Крім того, президент заявив про використання заморожених російських активів як суттєвого джерела коштів для відбудови України.

Зеленський висловив подяку президенту США Джозефу Байдену, Конгресу й американському народу за надання оборонної, фінансової, економічної і гуманітарної допомоги Україні для протистояння повномасштабній російській агресії.

“Ваш візит є сигналом міцної підтримки. Нам важливо розуміти, що Сполучені Штати готові допомоги Україні пройти зимовий період і захистити об’єкти критичної інфраструктури”, – цитує Зеленського Офіс президента.

Читайте також:
Глава ОБСЄ – з візитом у Києві

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна