Учора окупанти обстріляли ТЕС на півдні. У мережах семи областей – нові пошкодження, – “Укренерго”

Російські війська ввечері 27 вересня під час масованого обстрілу пошкодили теплову електростанцію на півдні України. Станом на ранок 28 вересня через бойові дії та з інших причин без світла на ранок залишається 404 населені пункти.

Про це в четвер, 28 вересня, повідомляє “Укренерго”.

“Для підтримки балансу між споживанням та виробництвом електроенергії обмежувалась робота вітрових та сонячних електростанцій в денні години з 10:30 до 15:20. Триває планова ремонтна кампанія на енергоблоках електростанцій”, – ідеться в повідомленні.

За даними компанії, 27 вересня вечірній максимум споживання був на рівні відповідного показника вівторка 26 вересня.

“Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 404 населені пункти. Через бойові дії є нові пошкодження в мережах обленерго Донеччині, Запоріжжя, Миколаївщини, Одещини, Харківщини, Херсонщини, Чернігівщини. На Донеччині знеструмлено два вуглевидобувних підприємства. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових”, – заявили в “Укренерго”.

“Укренерго” сьогодні здійснює імпорт електроенергії зі Словаччини. Загальний обсяг 131 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 54 МВт.

Експорт здійснюється у Словаччину та Молдову. Загальний обсяг 5 305 МВт·год, із максимальною потужністю в окремі години до 430 МВт.

Читайте також:
Уперше за пів року через атаку РФ пошкоджено енергооб’єкти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна