Уперше за пів року через атаку РФ пошкоджено енергооб’єкти

В четвер, 21 вересня, через наслідки ворожої атаки вперше за шість місяців є пошкодження енергооб’єктів в західному та центральному регіонах.

Про це в четвер, 21 вересня, повідомила пресслужба Укренерго.

“Через масовану ракетну атаку ворога зазнали пошкоджень окремі об’єкти в західному та центральному регіонах. Було частково знеструмлено споживачів в Рівненській та Житомирській областях. Наразі роботу магістральних мереж в регіоні відновлено, триває заживлення побутових споживачів в мережах обленерго. Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи почались одразу після відбою тривоги”, – йдеться в повідомленні.

Через бойові дії та з інших причин без світла на ранок залишається 398 населених пунктів.

Крім наслідків ракетної атаки вранці, є пошкодження мереж через артилерійські обстріли в прифронтових районах: Донеччини, Запоріжжя, Харківщини, Херсонщини, Сумщині. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових.

Сьогодні є імпорт зі Словаччини та експорт до Словаччини та Молдови.

Триває планова ремонтна кампанія на об’єктах генерації, додали в Укренерго.

Читайте також:
У Дрогобичі – влучання у промисловий обʼєкт і склад. А в Рівному – в енергетичну та цивільну інфраструктуру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна