Просив притулку в Норвегії, але злякався екстрадиції в Україну: при спробі втекти до Росії затримали екскомандира “вагнерівців”

Норвезька поліція затримала колишнього командира одного з відділень російської ПВК “Вагнер” Андрія Медведєва під час спроби незаконно перетнути кордон з Росією.

Про це повідомляє видання The Barents Observer 23 вересня.

Затримали 27-річного чоловіка ввечері 22 вересня в селі Гренсе Якобсельв на кордоні з РФ, коли він у темряві намагався перетнути кордон і потрапити на Кольський півострів.

Його звинувачують у порушенні правил перетину кордону.

Як пише The Barents Observer, Медведєв зустрічався з їхнім журналістом усього за кілька годин до затримання. Він заявив про намір повернутися в Росію, як альтернативу екстрадиції в Україну, яка має, за його словами, відбутися найближчим часом.

Медведєву вдалося дістатися з Кіркенеса до Гренсе Якобсельва, що знаходиться на відстані 50 км. У цій прикордонній ділянці Норвегію і Росію розділяє лише невелика мілка річка. Як росіянину вдалося дістатися в місце, яке знаходиться так далеко і куди не ходить громадський транспорт настільки швидко, невідомо.

Андрій Медведєв втік з Росії до Норвегії, незаконно перетнувши кордон, у середині зими 2023 року. Тоді найманцю вдалося потрапити в прикордонну зону, яка посилено охороняється на Кольському півострові, а потім переправитися до Норвегії. Після цього запросив політичного притулку в Норвегії та заявив, що готовий давати свідчення проти ватажка ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина.

Про це, що хоче назад в Росію, бо не знайшов у Норвегії “мир і спокій”, Медведєв заявляв ще у травні цього року.

Читайте також:
У Великій Британії оголосили ПВК “Вагнер” терористичною організацією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна