Не “Інгульцем” єдиним: бізнес-партнер Єрмака отримав від держави 21 млн на зйомку серіалів

Від початку 2023 року Державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України” уклало угод на виробництво серіалів на 360 мільйонів гривень. Замовлення пройшли двома великими частинами. У липні були оприлюднені замовлення на 217 мільйонів гривень. А після відставки Олександра Ткаченка з посади міністра культури у серпні – вересні було укладено договори ще на 139 мільйонів.

Про це 18 вересня пише видання “Наші гроші”, з’ясувавши, з якими компаніями були підписані угоди.

Так, у серпневому переліку компаній, яким виділили кошти, журналісти знайшли ТОВ “Мейнстрім пікчерз”, засновником якої є Артем Колюбаєв – бізнес-партнер голови офісу президента Андрія Єрмака. Саме його компанія отримала підряди загальною вартістю 21 мільйонів гривень для зйомки серіалів “Мангровий гай”, “Одна велика родина” та “Мистецтво в тіні війни”.

Єрмак і Колюбаєв разом заснували ТОВ “Ама віжн”, яке у 2020 році також отримало 25 млн грн держпідтримки на зйомки фільму “Щедрик”.

“Після призначення Єрмака в Офіс президента Колюбаєв також почав активно входити співзасновником в компанії, пов’язані з обраним від опзж нардепом Вадимом Столаром і підозрюваним у державній зраді ексдепутатом віктором медведчуком. При цьому правоохоронці, яких курує заступник голови Офісу президента Олег Татаров, не провели повноцінний арешт активів медведчука, і частину землю у Києві під забудову було фактично вкрадено у держави”, – зауважує видання.

Олександр Ткаченко до призначення міністром культури очолював телеканал “1+1” Ігоря Коломойського. Його фірми “1+1 продакшн” та “ТЕТ-продакшн” у липні отримали підряди на зйомки серіалів на 15 млн грн. 

Як відомо, відставка Ткаченка наприкінці липня відбулась на хвилі обурення громадськості видатками на виробництво серіалів. Перший скандал стосувався виділення 33 млн грн на комедійний серіал продюсера та телеведучого Юрія Горбунова “Смт Інгулець”.

Водночас Ігор Коломойський зараз знаходиться у СІЗО по справі БЕБ щодо розкрадань Приватбанку. Йому визначили заставу 3,9 млрд грн, яку він не вносить і продовжує знаходитись в ізоляторі СБУ.

Своєю чергою НАБУ і САП поки що не вдається оформити у ВАКС повноцінний арешт активів Коломойського по їхній справі щодо розкрадань “Приватбанк”. Після закінчення тимчасового арешту майно пов’язаних з ним компаній може бути переписано на нових власників.

Читайте також:
“Ця історія не про Паравознюка!” Після скандалу команда серіалу “Смт Інгулець” відмовляється від державного фінансування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.