“Ця історія не про Паравознюка!” Після скандалу команда серіалу “Смт Інгулець” відмовляється від державного фінансування

Команда “Смт Інгулець” після суспільного розголосу відмовляється від фінансування коштом державного бюджету, але серіал все одно зніматиме.

Про це засновник продюсерської компанії “Прототип продакшн”, ведучий, актор і продюсер Юрій Горбунов повідомив у відеозверненні в Instagram.

“З огляду на суспільну дискусію останніх днів, яка розгорнулася, ми з командою вирішили відмовитися від державного фінансування виробництва серіалу під робочою назвою “Смт Інгулець”. Хочу наголосити, що жодної гривні нами отримано не було”, – заявив Горбунов.

“Але я, як продюсер, вірю в наш проєкт, в історію героїв проєкту. І ця історія не про Паравознюка!

Саме тому я і наша команда надалі будемо шукати інші можливості для виробництва серіалу і забезпечувати команду робочими місцями. Ми і далі будемо активно волонтерити і підтримувати ЗСУ, як ми це і робимо з перших місяців війни!” – додав Горбунов.

Раніше Міністерство культури запланувало відродження виробництва серіалів із міркувань “інформаційної та культурної безпеки” України. Зокрема, 33,6 мільйона гривень державних коштів планувалося виділити на зйомки серіалу “Смт Інгулець” – відповідний тендер із повідомленням про переможця можна було відстежити на майданчику Prozorro.

Ця інформація спричинила хвилю обурення в суспільстві.

Анотація до серіалу на Prozorro така: “Два талановиті айтішники Максим й Данило біжать з фронтового Харкова і, дорогою до Львова, опиняються в Кіровоградській області у смт Інгулець, де всім керує фермер Олексій Паровоз на прізвисько Батя. Програмістів записують у місцеву самооборону та призначають чергувати на місцевий блокпост і час від часу працювати на фермі”.

Як припустив народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир Ар’єв, прототипом “Паровоза” може бути скандальний президент ФК “Інгулець” і популярний медіаперсонаж Олександр Поворознюк.

Понад те: як з’ясувалося, описаний у тендері синопсис серіалу фактично дублює сюжет російського комедійного серіалу “Жуки”.

Тоді Горбунов, коментуючи цей скандал, заявив, що “в умовах війни та інформаційної війни необхідно створювати сучасні патріотичні проєкти і гумор зараз потрібен”, а його команда працює в Україні та створює робочі місця.

Підтримав ідею зйомок і міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, наголосивши, що всі підтримані серіали “патріотичні”, і держава “повинна підтримувати український контент”.

Проте після розголосу президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 20 липня запропонував прем’єр-міністрові Денису Шмигалю шукати позабюджетні кошти на актуальні культурні проєкти (замість фінансування з держбюджету некритичних витрат) та розглянути заміну міністра культури.

Невдовзі Ткаченко повідомив, що сам подав заяву про відставку.

Читайте також:
Ткаченко озвучив, коли з’явиться тризуб на щиті монумента “Батьківщина-мати”. Метал дає Ахметов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна