Євген Дикий відкрив на Хмельниччині виставку “Україна в Антарктиці: дослідження та незламність”

Директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий відкрив у місті Городок Хмельницької області виставку “Україна в Антарктиці: дослідження та незламність”.

Експозицію презентували 15 вересня – в День міста – у краєзнавчому музеї (G-Museum). Оглянути експонати можна до 23 вересня.

Як інформує сайт НАНЦ, на фотовиставці представлені 27 колажів – за кількістю років з часу отримання Україною станції “Академік Вернадський”. Світлини розповідають про унікальну природу крижаного континенту, життя та роботу українських полярників, наукові дослідження. Крім того, фотовиставку доповнюють цікаві відео з Антарктики.

“Те, що перша презентація оновленої версії виставки відбувається саме в G-музеї – дуже символічно, адже майбутня Україна буде модерною державою, глибоко інтегрованою в глобальний світ, і як станція “Вернадський”, так і G-музей є маленькими камінчиками цієї майбутньої України”, – зазначив директор НАНЦ Євген Дикий.

На відкриття виставки до музею завітали понад сто містян різного віку.

Читайте також:
Кухар з Антарктичної експедиції Артем Ігнатенко пішов на війну: “В окопах під Бахмутом було холодніше”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.