Зеленський пояснив, чому для нового Дня танкових військ обрали 14 вересня

Президент Володимир Зеленський привітав із Днем танкових військ, який уперше відзначається 14 вересня, та пояснив, чому обрано таку дату.

Нагадаємо, своїм указом від 9 вересня 2023 року №574/2023 президент встановив в Україні День танкових військ, який відзначається щороку 14 вересня, при цьому попередній указ “Про День танкістів” у другу неділю вересня – як в РФ – утратив чинність (при тому що указ на зміну був оприлюднений із запізненням та військове командування 10 вересня встигло привітати зі “старим” Днем танкістів).

Тепер Зеленський пояснив, чому для Дня танкових військ обрано дату 14 вересня – на честь минулорічної Харківської офензиви.

“Сьогодні день наших танкових військ. На відзначення саме української перемоги.
Торік цими днями завершилася Харківська наступальна операція. Саме танкові підрозділи були одними з військ в основі ударного кулака ОСУВ «Хортиця». Українські танкісти подолали переважальну кількість бойових машин окупантів, знищили багато іншої ворожої техніки й затрофеїли 77 російських танків. Саме 14 вересня після стабілізаційних заходів був піднятий український прапор у звільненому Ізюмі. І тому саме 14 вересня Україна завжди відзначатиме професійну силу наших воїнів-танкістів”, – ідеться в дописі в телеграмі глави держави в четвер.

“Зараз танкові війська, як і завжди, сміливо й потужно захищають нашу державу, знищують окупантів і доводять, що українська сила нездоланна. Дякую за вашу відвагу й непереможний характер. З Днем танкових військ України!” – заявив президент.

Читайте також:
Від до танків УНР до 1 отбр. В Україні востаннє відзначали День танкістів за радянським взірцем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна