Ексглаву МОЗ Степанова заочно взяли під варту у справі про заволодіння коштами ДП “Україна”

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував колишнього міністра охорони здоров’я Максима Степанова. НАБУ і САП підозрюють його у заволодінні понад 450 мільйонів гривень, коли він очолював державне підприємство “Поліграфічний комбінат “Україна”.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро 14 вересня.

Раніше ВАКС відправив під цілодобовий домашній арешт керівника департаменту “Поліграфкомбінату”, відповідального за міжнародні угоди – Сергія Ферлія. Це єдиний фігурант, який перебуває в Україні. Загалом у справі підозрюються пʼятеро осіб, слідство ведеться разом з Естонією.

Нагадаємо, 21 липня НАБУ заявило про викриття корупційної схеми на державному підприємстві “Поліграфічний комбінат Україна” у 2013-2016 роках, коли його очолював Максим Степанов, який пізніше був головою Одеської ОДА за каденції президента Порошенка та міністром охорони здоров’я – за каденції Зеленського.

Тоді про підозру у цій справі було повідомлено п’ятьом особам: Максиму Степанову, колишньому начальнику відділу ДП “Поліграфкомбінат”, а також двом громадянам Естонії, які працювали в компанії-прокладці та українцю, якого вважають пособником.

Довідка

Максим Степанов був міністром охорони здоров’я із 30 березня 2020 року до 18 травня 2021 року, його звільнила Верховна Рада на вимогу президента Зеленського. Прем’єр-міністр Шмигаль під час розгляду питання про звільнення Степанова заявив, що роботу МОЗ у сфері організації вакцинації проти COVID-19 важко назвати ефективною.

Із 12 січня 2017-го до 10 квітня 2019 року він очолював Одеську обласну держадміністрацію та наприкінці каденції виступив проти президента Порошенка й обрав сторону Зеленського.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна