Рада відправила у відставку очільника МОЗ Степанова

доповнено

На позачерговому засіданні парламент звільнив з посади очільника Міністерства охорони здоров’я Максима Степанова.

Як інформує “Новинарня” у вівторок, 18 травня, таке рішення підтримали 292 нардепи.

По фракціях:

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час розгляду питання про звільнення Степанова заявив, що роботу міністра охорони здоров’я в сфері організації вакцинації проти COVID-19 важко назвати ефективною.

“Сьогодні в Україну поставлено 2,3 млн доз вакцини. Це важко назвати ефективною роботою міністра охорони здоров’я”, – сказав очільник уряду.

Він зауважив, що у 2020 році найкращі світові вчені, лікарі, публічно наголошували, що вакцинація стане єдиним шляхом для того, щоб повністю зупинити епідемію. Тому головним завданням, яке стояло перед міністром на 2021 рік, було питання вакцинації та забезпечення України достатньою кількістю вакцин вже в першій половині цього року.

“Це завдання ставив і президент, і уряд, і парламент. Перемовини, закупки, домовленості та поставки постійно затягувались та переносились. Водночас очільник МОЗ неодноразово запевняв, що ситуація з поставками в найближчий час вирішиться і вони стануть регулярними. А прогрес тут надто повільний і досі, комунікація по цьому питанню від міністра для урядової команди і для суспільства часто розходяться з реальністю”, – додав Шмигаль.

Водночас сам Степанов у виступі відзначив, що темпи вакцинації не влаштовують і його, але він вважає, що в умовах спротиву антивакцинаторів та неконструктивної критики політиків його команда зробила все можливе.

На думку міністра, “провал вакцинації стався в усьому світі”.

Світовий процес контрактування вакцин очільник МОЗ назвав “вінегретом із форсмажорів, політики і відвертого піратства”.

Максим Степанов зазначив, що має чіткий план, як повністю подолати пандемію і побудувати дієву українську медицину: “час і ваша підтримка”, – звернувся він до нардепів.

Більшість депутатських фракцій та груп своєю чергою виступили з різкою критикою дій очільника МОЗ.

Нагадаємо, напередодні Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування на позачерговому засіданні не підтримав подання прем’єр-міністра про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

14 травня у Верховну Раду надійшло подання прем’єр-міністра про відставку Степанова з посади глави МОЗ.

За даними видання “Українська правда”, того дня Степанов був в офісі президента, і Володимир Зеленський запропонував йому написати заяву про відставку за власним бажанням. Степанов взяв час “на подумати”, проте поки він думав, прем’єр підписав подання на його звільнення.

Читайте також:
На Банковій відбулася акція за відставку очільника МОЗ Степанова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна