Профільний комітет ВР не підтримав подання прем’єра на відставку Степанова

 

Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування на своєму позачерговому засіданні у понеділок, 17 травня, не підтримав подання прем’єр-міністра про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

За це рішення проголосувало семеро народних депутатів, ще стільки ж утрималися і лише один висловився проти, повідомляє “Укрінформ“.

Натомість комітет 14 голосами рекомендував Верховній Раді рекомендував парламенту визначитися щодо  підтримки чи непідтримки подання про звільнення Степанова шляхом голосування в сесійній залі.

Перед тим на засіданні комітету прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, що основною причиною внесення у ВР подання на звільнення Степанова є “незадовільні темпи вакцинації населення проти коронавірусу“.

Як писала “Новинарня“, 14 травня у Верховну Раду надійшло подання прем’єр-міністра про відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я.

За даними видання “Українська правда”, того дня Степанов був в офісі президента, і президент Володимир Зеленський запропонував йому написати заяву про відставку за власним бажанням. Степанов взяв час “на подумати”, проте поки він думав, прем’єр підписав подання на його звільнення.

На поточному тижні, ймовірно, 18 травня, Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання для розгляду заяв про відставку трьох членів Кабінету міністрів – Степанова, міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка та міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Читайте також:
Міністри Криклій і Петрашко подали заяви про відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна