В Україні стартувала спільна з американцями місія протезування військових та цивільних

У Львові розпочалася навчальна місія з протезування українців, які постраждали від війни — як військових, так і цивільних. У межах проєкту американські медики навчатимуть українських спеціалістів працювати з випадками складних ампутацій та комплексного протезування.

Про це йдеться у пресрелізі компаній-організаторів, передає “Громадське”.

Проєкт, який організували українська IT-компанія SoftServe та американський центр реабілітації Superhumans, стартував 21 серпня.

Американські лікарі з Медичного центру ортезування та протезування Мериленду провели перші 10 днів місії в центрі Superhumans у Львові, де поділилися своєю експертизою з українськими медиками та працювали над протезуванням пацієнтів.

Очільниця Superhumans Ольга Руднєва зазначила, що проєкт допоможе одночасно навчати українських протезистів і протезувати пацієнтів. Метою першого етапу місії було попрацювати з 10 пацієнтами, але в результаті вдалося допомогти 23-м.

«За такий короткий проміжок часу команда змогла подвоїти кількість пацієнтів, які вийдуть з центру з абсолютно новою якістю життя, це просто є фантастично. Надалі будуть розроблені протоколи, завдяки яким покращуватиметься експертиза серед українських лікарів і все більше пацієнтів зможуть отримати допомогу», — каже менеджерка SoftServe в Україні Анастасія Фролова.

Серед українських медиків, які беруть участь в навчально-практичній роботі з американськими колегами — спеціалісти зі всієї України. Наступний етап місії відбудеться в жовтні також у Львові. Цього разу працюватимуть вже з протезуванням верхніх кінцівок.

Загалом місія триватиме до кінця року. У її межах відбудуться ще кілька етапів спільних американсько-українських навчань, а лікування отримають понад 30 пацієнтів.

Вартість усіє місії, яку фінансує SoftServe, — 1 мільйон доларів.

Читайте також:
Лікарі вперше в Україні вживили протези просто в кістки пацієнтові, який втратив ноги на війні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна